RSS

berjuang sbb nk kurus




starting point : 86.2kg (tinggi 168cm)

2 jan 2011 : 82.3kg (lost 3.9 kg)

Tuesday, January 25, 2011

muscle ku sakit...

korg penah dgr ape itu lunges?n penah try wat lunges?mesti penah punye..so arini aku nk berckp ttg lunges..[ohh semangat]

tetibe rse smgt nk ckp pasal lunges ni bkn ape,sbb skrg ni aku tgh dok sakit2 penangan dek lunges ni..but what i remember yg trainer dlu pnh ckp..lunges ni mmg elok utk aku yg muntot besar ni...so blh kasik reduce skit..heheh..

so sblm pegi lagi jauh..mari tgk vidiyo semenet ni..


n bile korg tgk vid ni..mmg korg cam akn perlekehkan aku..alolo..senang punye exercise pn tak larat buat ke?..n guess what..ni antara komen kat youtube..

i know! lol
it looks soo simple.....bloody not!!

so makanye bukan aku sorg merasainye..ade geng..

aku cube mencari article pasal lunges in bm so dat lagi mudah paham,but bile translate lunges = menekuk lutut..n cm lagi weird je.so takpe..bace la in b.i sajer..heheh

of coz ni bukan aku...ishh,cntiknye body..i want i want


lunges ni sebenarnye sgt2 effektif utk lower body workout..yg mane senaman ni menggerakkan atau melakukan kerja utk hampir semua major muscle kaki secara serentak..dari segi kebaikan,as mention by trainer aku dlu blh menguatkan otot2 peha n kuruskan peha n muntot kalo dibuat slalu..tpi definately bile buat 3set of lunges ni..yg nmpk cam easy,tpi esoknye hazabla sakitnye..so dah 2 hari aku cam nenek tua,nk bangun pn sakit,nk sembhyg pn sakit..sume sakit..tpi demi nk kurus..akn ku teruskan.no pain no gain..

arini merupakan hari berpuasa..actually tak plan pn..cume dh alang2 terbangun kul 4pg n Allah bukakan hati utk tahajud,so kul 5 cmtu trus bersahur..tpi btul jugak,some said..kalo die siap pasang niat,mlm ni nk qiam la..tpi utk aku ssh sgt nk works..msti terjaganye kul 6.30..qiam kejadahnye...subuh dah pn..so bile Allah bagi keizinan wat ibadah ni kna la guna sepenuhnye..tak dpt tiap2 hari,seminggu sekali,tak dpt semggu skali,sbulan skali,setahun sekali...tak pn atleast seumur hidup sekali..ok..cita2 asal bukanlah utk menjadi ustazah..sekian trima kaseeyy

ok..so makanye,arini aku berpuasa..bkn utk kurus..niat msti btul..tpi utk ganti pose2 yg masih bersisa..so ditmbh penangan sakit kaki buat lunges..so i kena berehat..memasak pn tak blh..heheheh..

ermm..ade 1 lagi berita gumbira..starting februari ade klas senamrobik free kat klinik hillcity...n aku berkobar2 nk join...atleast ade gak exercise skit2..skrg nk joging punye la malas...cmne nk kurus..haihhh

till then..slamat berdiet!




 

5 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

salam..sy buat lunges pun sakit abis muscle,tapi rase seronok,sbb after few weeks buat,nampak firm sket paha.good luck!

nadia said...

u r totally rite dear..mmg sakit2,tpi 2-3 hari je kan..then terasa cm peha dah kurus skit..rase je la..heheh

KasuT KotoR said...

yeke..ayu nak try jgk la...peha ni besar..menci melihatnya

Ahya Emerald said...

safa!! is that you?? wow, a very inspiring blog untuk org nak kurus or keep fit! hehe. tumpang lalu sambil baca ye. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment